Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Toto je neuvěřitelné a ilustruje to pokrytectví lidovců, kteří káží vodu a pijou víno.

Aktualita

Radim Fiala: Toto je neuvěřitelné a ilustruje to pokrytectví lidovců, kteří káží vodu a pijou víno.

Bývalý lidovecký ministr dopravy Milan Šimonovský se spolupodílel na zákonech k solárnímu byznysu, a dnes je ve firmě, která vlastní takovou elektrárnu! To není střet zájmů? Není pan Šimonovský snad někým, kdo bývá označován za solárního barona? To ale, pokud jde o lidovce, není zdaleka vše. Podporují i masovou imigraci. A neměla by pana Šimonovského prověřit policie? Co myslíte?

KDU-ČSL se zaklíná tím, že hájí křesťanské hodnoty a evropskou civilizaci, přitom má politiky, kteří jsou v jasném střetu zájmů, a její politici hlasují pro podporu imigrace! To hnutí SPD jasně odmítá!

Solární elektrárna firmy Trijet vyrostla před lety u obce Ivaň v Jihomoravském kraji. Licenci k výrobě elektřiny získala v listopadu 2010. Tehdy už Milana Šimonovského s firmou Trijet pojily dvě věci: že společnost na konci roku 2008 pomáhal založit, a že když se o rok později stal členem Rady Českého telekomunikačního úřadu, převedl svůj podíl na manželku. Sám Šimonovský v té době naprosto lživě vylučoval, že by se zajímal o solární byznys a že by se ocitl ve střetu zájmů. Jak ale informoval iDnes.cz, Šimonovský se spolupodílel na některých klíčových zákonech, například na zákonu o předepsaném odkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů firmou ČEZ, ale též na zákonech o ceně solární elektřiny. Kromě toho měl také vazby na Energetický regulační úřad, kde se podle Hospodářských novin o byznys s energií ze slunce aktivně zajímal.

Šimonovský se navíc jako jednatel vrátil do firmy, kterou zakládal, v roce 2015. V té době už elektrárna společnosti Trijet podle dostupných údajů vyráběla elektřinu za miliony korun ročně. Třeba v roce 2012 to bylo za 16 milionů. Loni podle cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu to bylo dokonce za více než 18 milionů korun…

Navíc lidovci verbálně tvrdí, že jsou proti migraci a hájí naši křesťanskou civilizaci, přitom ve skutečnosti činí pravý opak. Například europoslanci KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, Michalela Šojdrová a Pavel Svoboda v květnu 2017 hlasovali pro příjímání uprchlíků ze Sýrie. Teď nedávno zase ti samí europoslanci KDU-ČSL hlasovali pro rezoluci Evropského parlamentu, v níž „Evropský parlament žádá žádá Komisi a členské státy, aby s ohledem na stávající právní předpisy a postupy zajistily bezpečné a legální cesty pro přistěhovalce, uprchlíky a žadatele o azyl, kteří chtějí vstoupit do EU.“

KDU-ČSL se zaklíná tím, že hájí křesťanské hodnoty a evropskou civilizaci, přitom má politiky v jasném střetu zájmů a její politici hlasují pro podporu imigrace! To hnutí SPD jasně odmítá!

Zdroj: https://www.idnes.cz/…/simonovsky-politik-solarni-elektrarn…

2019-04-29T10:23:09+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0