Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaHnutí SPD definovalo bezpečnostní hrozby pro Českou republiku

Hnutí SPD definovalo bezpečnostní hrozby pro Českou republiku

22.3.2024 10:57

Radek Rozvoral: Hnutí SPD definovalo bezpečnostní hrozby pro Českou republiku!

Na úterý 19. března svolala vládní pětikoalice mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny na téma bezpečnostní hrozby pro Českou republiku.

Pro hnutí SPD jsou hlavními bezpečnostními hrozbami válečný konflikt na Ukrajině, masová imigrace a vzestup radikálního islámu v celé Evropě. Bereme tyto hrozby velmi vážně, neboť jde v podstatě o nejzásadnější a nejdůležitější politickou agendu, jaká může existovat, jelikož souvisí se samotnou existencí našeho suverénního státu a národa, s jeho přežitím a tím i s bezpečností.

Vycházíme prioritně ze svého programu a naše vyjádření i k bezpečnostní situaci si všichni občané mohou každý týden přečíst na našich webových stránkách, pod záložkou „Stanoviska“, kde jsou zveřejňována politická usnesení SPD. Pro hnutí SPD představuje bezpečnostní problém také energetická chudoba, likvidace českého zemědělství, růst exekucí a chudoby, likvidace českého strojírenství a těžkého průmyslu. V žádném případě nepodporujeme trvání válečného konfliktu na Ukrajině, například zasíláním zbraní. Od samého počátku požadujme, aby Fialova vláda iniciovala a podporovala mírová jednání, kdy k tomu měla největší příležitost už předloni v rámci českého předsednictví Evropské unii, což ale nevyužila. V rámci zajištění bezpečnosti České republiky požadujeme také zajištění potravinové soběstačnosti a s ní související podporu našich zemědělců a též prosazujeme zachování vlastní měny, české koruny.

Bezpečnostní riziko pro Českou republiku představují někteří vysoce postavení představitelé vládních stran. Připomenu korupční kauzu Dozimetr, kde figuruje ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan, který používal šifrovaný telefon. Jako další z mnoha případů, co mi chápeme jako bezpečnostní riziko pro Českou republiku, je to, že Fialova vláda nechala na začátku roku 2022 protiprávně vypnout 22 webových stránek, kdy Městský soud v Praze nedávno zveřejnil rozsudek a konstatoval, že to bylo protiprávní.

V rámci této mimořádné schůze Sněmovny jsme navrhli usnesení v níže uvedeném znění, které nebylo přijato:

Poslanecká sněmovna PČR konstatuje

1. Politickou a bezpečnostní situaci České republiky změnily zásadní skutečnosti evropské a světové politiky. Jde především o rozpad systémů kontroly zbrojení a omezení výzbroje, rozpad systému mezinárodního práva a politika EU směřující k podpoře migrace a ztrátě ekonomické konkurence. Důsledkem je růst ozbrojených konfliktů a nestabilita ve světě, včetně hrozby zásadní vojenské konfrontace s použitím zbraní hromadného ničení.
  2. Bezpečnost České republiky dnes zásadně ovlivňuje především konflikt na Ukrajině. Naše země je v důsledku mylných koncepcí výstavby armády naprosto nepřipravená na vstup do válečného konfliktu.

III.   Zásadním nebezpečím je hrozba zapojení České republiky a jejích ozbrojených sil do tohoto konfliktu i mimo rámec NATO, jako součást iniciativy jedné nebo více členských zemí. Řešením je mír a nikoliv válka. Vysílání sil Armády České republiky by bylo politickým a vojenským hazardem se životy českých občanů a s osudem celé České republiky.

Pro hnutí SPD je Česká republika na prvním místě a naši občané si zaslouží více peněz, bezpečí a spravedlnosti.

2024-03-26T11:16:34+02:00