Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaDnešní aktuality 6.8.2020

Aktualita

Dnešní aktuality 6.8.2020

6.8.2020 18:02

Video – Tomio Okamura: Když komunální politik ODS vyzval loni k podřezání prezidenta, každý soudný člověk očekával trest.

Zdravý rozum napovídal, že tohle je za hranou svobody projevu. Že je nepřípustné zneužít tuto svobodu k výzvě na násilí a vraždění. Před deseti lety dostal řidič olomouckého autobusu trest za to, že politikům ODS nakreslil tykadla. Soudilo se přísně a káralo se o hranici svobody projevu, pokud ohrožuje oprávněné majetkové a další zájmy druhých osob. Vše je ale jinak! V případě politika ODS naše justice na podřezání prezidenta nevidí nic trestného. Poslankyně SPD Karla Maříková za srovnání, které ukazovalo nesmyslnost migrační politiky EU, čelila pokusu o trestní stíhání a jen imunita ji zatím chrání před kriminalizací. Proč to říkám? Vypadá to, že ministerstvo vnitra pod vedením ministra Hamáčka z ČSSD, státní zastupitelství a soudní moc mají dvojí metr. Můžete hlásat, co chcete, pokud je to namířeno proti vlastencům, SPD, prezidentovi a samozřejmě Rusku nebo Čině, zde platí plně svoboda projevu. Pokud se dotknete EU, migrace nebo ODS, tak ale soudy začnou pracovat a chránit takzvaně „před nenávistí“. Samozřejmě že pokud hlásáte tu správnou nenávist, tedy nenávist vůči vlastencům, tak Vám nehrozí ani vypnutí sociálních síti nebo zrušení video kanálu. V opačném případě jdou po Vás. Jen jedna věta z mé strany na
závěr – nezastrašíte nás a neporazíte.

A pojďme k druhému tématu. 4. července vyhlásilo Rusko výsledky referenda, ve kterém velkou většinou občané Ruska schválili změny Ústavy. V našich médiích se informovalo, že změny mají za cíl umožnit prezidentu Putinovi další zvolení v již třetím období po sobě. Je to naprosto neúplné sdělení a je tedy zajímavé si říct, co změny ruské ústavy, kterých je přes 200, obsahují v hlavních bodech. Především posilují suverenitu Ruska a staví ruské právo nad rozhodnutí mezinárodních soudů a arbitráží.

Za druhé posilují územní celistvost federace, ruší právo jednotlivých částí federace na vlastní ústavní soudy a posiluje roli jediného ústavního soudu Ruské federace, který je nadřazen i ústavám federálních částí. Ústava zakazuje zcizení území federace. Vrcholnými politiky mohou být jen lidé s dlouhodobou vazbou k zemi a jsou vyžadovány jasné majetkové poměry včetně zákazu mít peníze v zahraničních bankách. Změny zavádí odvolatelnost soudců, pokud jednají v rozporu z důstojností úřadu.
Za třetí se přesněji definují vztahy prezidenta, vlády a parlamentu, zavádí se nový orgán prezidenta, kterým je státní rada.

Za čtvrté je do ústavy zařazen odkaz na historii Ruska, jeho kulturní a společenský odkaz předků a je zmíněn Bůh jako součást tohoto odkazu. Je zdůrazněna ochrana památky obránců vlasti. Jako poslední je nutné zmínit otázky sociální. Především změny chrání postavení penzistů a garantují právo na indexaci důchodů a především definují ruské děti, jejich zdravou výchovu a vzdělání za zásadní úkol Ruska. Tolik velmi stručně o změnách.
Buďme kritičtí a je nutné dodat, že nám chybí systémové zavedení přímé demokracie. Je to ústava země, která vede k centralizaci řízení. Je sympatické, že chrání historické a kulturní hodnoty. Respektujeme výsledek referenda. Je to ruská ústava a je právo Rusů se k ní vyjádřit. Rusko má jinou politickou kulturu než Česká republika. Když se podíváme blíže na změny, je jasné že globalisté jsou vzteky bez sebe. Tyto změny jsou důvodem antiruské kampaně, ne funkční období prezidenta. Kdyby Putin vládl stejně jako Jelcin, mohl by být z pohledu Západu prezidentem třeba desetkrát po sobě.

2020-08-06T18:16:38+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0