Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaPremiér Petr Fiala je dle průzkumů nejméně oblíbeným lídrem na světě

Premiér Petr Fiala je dle průzkumů nejméně oblíbeným lídrem na světě

17.10.2023 12:55

Radek Rozvoral: Premiér Petr Fiala je dle průzkumů nejméně oblíbeným lídrem na světě!

Podle zveřejněných dat z průzkumu konaného ve dnech 27. září až 3. října 2023 agenturou Morning Consult podporuje českého premiéra Petra Fialu pouhých 18 % občanů, 78 % mu naopak vyjadřuje nepodporu.

Hnutí SPD konstatuje, že současná pětikoaliční vláda v čele s premiérem Petrem Fialou za celou svou dvouletou dobu vládnutí svými nesystematickými kroky a hlavně nekompetentností dosáhla toho, že podmínky českých občanů pro každodenní život a fungování jejich domácností se stále zhoršují. Každopádně situace všech slušných a pracujících občanů, včetně mladých rodin s dětmi, seniorů a zdravotně postižených občanů, se na základě připravovaných opatření obsažených ve schváleném vládním daňovém balíčku ještě výrazně zhorší.

Vládnoucí pětikoalice si je až moc jistá svou silou 108 poslanců a odmítá vše, co pro ekonomickou prosperitu České republiky navrhují poslanci opoziční. Arogance Fialovy vlády už musí skončit, jinými slovy, by bylo nejlepší, kdyby podala demisi nebo kdyby jí byla Poslaneckou sněmovnou vyslovena nedůvěra. Přeje si to i převážná většina našich občanů.

Podle vyhodnocených dat je Petr Fiala nejméně oblíbeným lídrem na světě a jeho popularita dlouhodobě klesá. V lednu roku 2022 mu vyjadřovalo podporu 32 % obyvatel České republiky, v březnu tohoto roku to už bylo pouze 29 %. Současná čísla jsou pak pro českého premiéra jedny z vůbec nejhorších od doby, kdy se ujal vlády. Z posledního průzkumu společnosti Morning Consult zabývající se hodnocením vládních představitelů v několika desítkách zemí vyplynulo, že největší podporu má indický premiér Naréndra Módí, z evropských lídrů se pak největší domácí podpoře těší prezident Švýcarska Alain Berset. Tyto výsledky odráží spokojenost občanů dané země. Švýcarská ekonomika je dlouhodobě jednou z nejvyspělejších ekonomik volného trhu na světě a Indie zůstává aktuálně jednou z nejrychleji rostoucích velkých světových ekonomik, kdy její hrubý domácí produkt se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o 7,8 procenta. Porovnejte si to prosím s ekonomickými výsledky České republiky, za které je plně zodpovědná současná neschopná pětikoaliční vláda.

Hnutí SPD požaduje demisi vlády Petra Fialy, a proto budeme hlasovat pro vyslovení nedůvěry pětikoaliční vládě. Dva roky řízení našeho státu dostaly naši ekonomiku na spodní příčky v rámci unijních zemí s tím, že není předpoklad ke zlepšení. Občané České republiky si zaslouží novou vládu, hájící jejich zájmy a hnutí SPD chce být její součástí. Nedovolíme další okrádání našich občanů.

2023-10-17T12:39:47+02:00