Úvodní stránkaNovinky z EUČlenství v EU je pro Českou republiku a její občany nevýhodné, a proto požadujeme referendum o vystoupení z EU

25.6.2021 9:25
Tomio Okamura: Členství v EU je pro Českou republiku a její občany nevýhodné, a proto požadujeme referendum o vystoupení z EU.
„Evropská unie je neskutečně silná a životem pulzující organizace”, řekl americký prezident Joe Biden na summitu sdružení sedmi údajně ekonomicky nejvyspělejších států světa (G7). Doba, kdy G7 (členy jsou Francie, Itálie, Japonsko, Kanada, Německo, Velká Británie a USA.) bylo setkání ekonomických lídrů světa, je však pryč. Podle celkového HDP k paritě kupní síly je sedm nejsilnějších ekonomik světa aktuálně ve složení Čína, USA, Indie, Japonsko, Německo, Rusko a Brazílie. Doba, kdy G7 udávala tón světu, je tak minulost.
Hnutí SPD považuje navíc Bidenovo tvrzení za lživé, a to z několika důvodů. Tím prvním je, že za neustálým rozšiřováním a přijímáním nových členských států stála potřeba vytvoření nárazníkového pásma mezi zakládajícími státy EU a Ruskem. EU také zásadně oslabil brexit. Dalším z důvodů je skutečnost, že je zcela rozdílná úroveň členských států, jak ve výši rozpočtů, tak míře zadlužení, stavu a výkonnosti průmyslu a hospodářství. Z tohoto pohledu jsou dnes členskými státy EU země, které na členství z mnoha důvodu nemají. Jedná se zejména o státy tzv. jižního křídla, na které ostatní státy včetně nás doplácejí.
Další důvod je ten, že velké a ekonomicky silné státy potřebovaly expandovat svůj průmysl do výstaveb montoven v nových členských státech, kde se stále pracuje za mzdy, za které by obyčejní pracující v Německu ani nevstávali. Jedním z dalších důvodů je skutečnost, aby tyto státy měly odbytiště pro potraviny nižší kvality.
Minimálně z těchto důvodů považujeme prohlášení amerického prezidenta Bidena za pouhou politickou proklamaci, která však není založena na pravdě. V hnutí SPD jsme přesvědčeni, že členství v EU je pro Českou republiku a její občany nevýhodné, a proto požadujeme referendum o vystoupení z EU.
2021-06-25T09:18:31+02:00