Úvodní stránkaNovinky z EUJen idiot může říci, že vyšší odbyt pro české zemědělské produkty ohrožuje české zemědělce

25.3.2021 9:58
MUDr. Ivan David: Jen idiot může říci, že vyšší odbyt pro české zemědělské produkty ohrožuje české zemědělce.
Česká republika může produkovat mnohem více potravin, o které v zákoně jde. Nelze jich víc prodat, protože podobní chytráci jako Senát a Zdechovský podporují zahraniční řetězce dovážející dotované přebytky ze Západu a pochybné mimounijní produkty. Oni se možná domnívají, že tím bojují proti Babišovi i přesto, že ten pochopitelně tento zákon nechce, protože v obrovském množství dováží maso ze zahraničí a nemohl by své produkty prodávat jako “české”.
Tvrzení, že zákon poškodí drobné zemědělce je dvakrát nesmyslný. Jednak od nich zahraniční řetězce tak jako tak skoro nic nenakupují, a v případě přijetí zákona by měli naopak větší šanci. Pokud jde o údajný růst cen, je to argument zvlášť lživý, protože jakmile české producenty vytlačí zahraniční konkurence, ceny porostou, jako v případě vytěsnění českého květáku, kteří domácí producenti nemohli produkovat kvůli nízkým výkupním cenám. Jakmile nebyl český květák, najednou ceny vzrostly na 80-100 Kč za kus.
KDÚ-ČSL, TOP09, ODS, Piráti a “starostové” ve skutečnosti podporují západní “babiše”, nadnárodní obchodní firmy a zahraniční řetězce v Čechách a pomáhají likvidovat české zemědělství, tak jak to činí dlouhodobě.
Zamítnutí rozšíření české produkce na českém trhu, který je v německých rukách, škodí českému zemědělství a venkovu. Nevím nakolik to “zdechovští” v Senátu a Sněmovně dělají z blbosti a nakolik za cizí peníze, výsledek je stejný.
2021-03-25T09:26:22+02:00