Jsme kolonií západu

5.3.2021 10:32
Tomio Okamura: Jsme kolonií západu.
Ukazuje to i výše průměrné mzdy v ČR ve srovnání se západem. Podle posledních průzkumů činila v roce 2020 průměrná mzda v Česku 34 835 korun, v Německu 103 tisíc korun a v Rakousku 115 tisíc korun. V rámci EU patříme i k zemím s nejnižší minimální mzdou, která činí 15 200 korun. I na Slovensku či v Polsku je minimální mzda okolo 18 tisíc korun… Západ a nadnárodní korporace z nás mají jenom montovnu a odběratele pro své výrobky, které jsou mnohdy méně kvalitní ve srovnání s tím, co prodávají na západě… Hnutí SPD podporuje růst mezd a zdanění nadnárodních korporací.
Někteří lidé se mě ptají, v čem se liší nové hnutí Trikolóra Václava Klause mladšího od našeho hnutí SDP. Těch věcí je poměrně dost. Podstatnou věcí například je, že zatímco hnutí SPD podporuje zvyšování minimální mzdy, hnutí Trikolóra chce minimální mzdu úplně zrušit! Nadnárodní korporace by pak do naší země přivezly další a další zahraniční pracovníky, kteří jsou ochotní pracovat za mnohem nižší mzdy než čeští občané. Někteří čeští občané by tak přišli o práci a vznikl by zde celkový tlak na snížení mezd. To je pro SPD nepřijatelné!
Trikolóra má zrušení minimální mzdy přímo ve svém programu, řekl na tiskové konferenci Václav Klaus mladší. Hnutí Trikolóra tedy zrušením minimální mzdy de facto prosazuje, aby někteří lidé pracovali za mnohem méně, než je 15 tisíc korun hrubého měsíčně. Pracovník má ale podle nás právo na spravedlivou mzdu. Podle nás je 15 tisíc hrubého málo a podporujeme zvýšení. Hnutí SPD prosazuje společnost, která je spravedlivá, sociální a solidární – a to jak k zaměstnancům, tak i k podnikatelům.
Hnutí SPD zastává názor, že již nyní jsou v České republice velmi nízké mzdy často nastavené nadnárodními korporacemi a čeští občané ve srovnání s pracovníky z Německa často pracují za almužnu. Zrušení již tak nízké minimální mzdy by podle nás vedlo k celkovému snížení mezd. Nadnárodní korporace by do naší země přivezly další a další zahraniční pracovníky, kteří jsou ochotní pracovat za mnohem nižší mzdy než čeští občané. Někteří čeští občané by tak přišli o práci a vznikl by zde celkový tlak na snížení mezd. Rumunsko a Bulharsko jsou v EU, pracovníci z těchto zemí tak mohou zahltit náš pracovní trh. Může vzrůst i tlak na příchod legálních i nelegálních pracovníků ze zemí mimo EU jako Ukrajina, ale i z dalších.
Již nyní dřou čeští lidé za pakatel a zrušení minimální mzdy by platy českým občanům ještě snížilo! Hnutí SPD navrhuje jasný systém zvyšování minimální mzdy – navrhujeme fixně vázat růst minimální mzdy na růst průměrné mzdy s automatickou valorizací. Takový systém by byl předvídatelný pro zaměstnavatele a umožnil by plánování mzdových nákladů. Zároveň by zaručil lidem s nízkými příjmy, že se, bez ohledu na rozhodnutí politiků, nebudou více prohlubovat sociální rozdíly.
Argument Trikolóry, že minimální mzda zvyšuje nezaměstnanost a určitým typům lidí brání sehnat si práci, je podle nás lichý. To by platilo v případě, že by minimální mzda byla extrémně vysoká. To ale není český případ. Ať si schválně někdo zkusí žít za 15 tisíc korun hrubého měsíčně! SPD prosazuje společnost, která je spravedlivá, sociální a solidární – a to jak k zaměstnancům, tak i k podnikatelům.
Zrušení minimální mzdy je také nesystémový krok. Od minimální mzdy se odvíjí výše pojistného na zdravotní pojištění osob bez zdanitelných příjmů a výše minimální platby pojistného za zaměstnance či výše minimální nemocenské.
Česká republika je bohužel v pozici ekonomické kolonie EU, Západu a Německa. Svědčí o tom nejenom obrovský vývoz kapitálu z naší země, to, že zde je rezervoár levné pracovní síly pro západní nadnárodní korporace a naši lidé nedostávají mzdu, ale almužnu, to, že máme horší kvalitu potravin od stejných dodavatelů než lidé na Západě, likvidace našeho zemědělství, ale i to, že podobně jako z kolonií se od nás vyváží nezpracované suroviny bez přidané hodnoty.
Hnutí SPD chce podporovat český kapitál, tedy české podniky vlastněné českými občany. Je rovněž potřeba si došlápnout na nadnárodní korporace, které zde platí minimum daní a svůj zisk vyvádí do svých centrál v zahraničí.
Pokud nechcete, abychom byli kolonií Západu, který nás vykořisťuje, a pokud chcete, aby naše země byla opět naše, podporujte prosím hnutí SPD.)
Další informace zde: https://bit.ly/3qja3jN
Další informace zde: https://bit.ly/3uY2wus