Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: To si z nás zpravodajci dělají legraci, ne? Muslimská komunita je prý v České republice integrovaná a umírněná, uvádí zpráva ministerstva vnitra, kterou minulý týden vzala na vědomí Bezpečnostní rada státu.

Aktualita

Radim Fiala: To si z nás zpravodajci dělají legraci, ne? Muslimská komunita je prý v České republice integrovaná a umírněná, uvádí zpráva ministerstva vnitra, kterou minulý týden vzala na vědomí Bezpečnostní rada státu.

Současně dokument uvádí, že nebezpečím pro radikalizaci muslimů v tuzemsku jsou protiislámské výroky některých politiků. A co tedy předák muslimů Vladimír Sáňka, který šířil extrémně islámskou salafistickou knihu Základy tauhídu? Co předseda Ústředí muslimských obcí v České republice Muneeb Hassan Alrawi? Co jeho kázání v brněnské mešitě, v němž Alrawi vysvětloval, že období mezi sedmi a devíti lety je nejlepší čas na vštěpování lásky k islámu i nenávisti ke všem, kteří neuznávají Alláha, a děti, které se nechtějí modlit, mají rodiče s láskou bít? Co ředitel Muslimské unie České republiky Mohamed Abbas, který v debatě na TV Barrandov prohlásil, že právo šaría je “moudré”?

Exmuslim Lukáš Lhoťan ve své knize Islám a islamismus v ČR upozornil na to, že čeští muslimové a české mešity jsou financovány z wahhábistické extrémně islámské Saudské Arábie. V českých mešitách se šíří wahhábismus. Samer Shehadeh měl kázáni v pražské mešitě, ale působil i v brněnské a teplické mešitě. Při kázáních schvaloval teroristické útoky. A takhle bychom mohli dále pokračovat.

„Mezi hlavní potenciálně radikalizační témata patří islamofobní vystoupení některých představitelů veřejného života a proizraelské postoje státu a jeho představitelů,“ uvádí zpráva. To myslí vážně? Když upozorňujeme na hrozbu islámského extremismu, tak jsme těmi, kdo muslimy radikalizuje? To je jako, kdyby někdo v třicátých letech varoval před Adolfem Hitlerem a tajné služby by tvrdily, že tím radikalizuje Němce… A to máme podporovat antisemitské postoje Evropské unie proti Státu Izrael? Tato část zprávy BIS navazuje na tradice Chamberlainů a dalších appeaserů. My si myslíme, že ustupovat zlu se nemá. Nebo nám zlo přeroste přes hlavu a zničí nás.

https://www.novinky.cz/…/492167-muslimska-komunita-je-v-ces…

2018-12-17T15:46:26+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0