Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Katastrofální situace na dálnicích je ukázkou naprosté nekompetentnosti ministra dopravy Daniela Ťoka z ANO.

Aktualita

Radim Fiala: Katastrofální situace na dálnicích je ukázkou naprosté nekompetentnosti ministra dopravy Daniela Ťoka z ANO.

Někteří lidé strávili v kolonách až 14 hodin! Předseda vlády Andrej Babiš se pořád chlubí, jak politici ANO makají, ale je vidět, že nemakají. Myslím, že leckdo z Vás, kdo jste kdy jeli na D1, tak jste mnohdy nezaznamenali, že by nějací dělníci na dálnici „makali“ a mnohdy nebylo ani nikoho vidět, že by aspoň předstíral, že se opírá o lopatu…

Doprava na dálnici D2 kolabuje hlavně kvůli tomu, že práce na úseku dálnice D1 mezi Humpolcem na 90. km a Větrným Jeníkovem na 104. km jsou ve dvouměsíčním skluzu. Zimní přestávka v opravě D1 měla nastat už koncem října. Úsek byl stále zúžen a do toho napadlo „překvapivě“ více sněhu, než bylo v uplynulých letech běžné. Tato výmluva ministra se může stát leda tak součástí silvestrovské show, ale před racionálními argumenty neobstojí. Došlo k evidentnímu podcenění včasného řešení situace před zimou. Ministr Ťok i investor, tedy Ředitelství silnic a dálnic, by se měli veřejnosti přinejmenším za kolaps na dálnici D1 omluvit. Ministr Ťok je ministrem už několik let a naše hodnocení jeho práce je negativní. Dálnice se staví i opravují pomalu.

Navrhujeme proto Poslanecké sněmovně následující usnesení: „Poslanecká sněmovna parlamentu ČR vyzývá ministerstvo dopravy v zájmu bezpečnosti a plynulosti dopravy k neodkladnému zavedení omezení předjíždění kamionové dopravy na dálnici D1 po dobu rekonstrukce“.

2018-12-20T14:29:23+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0