Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Romští útočníci, kteří brutálně zbili muže, zůstávají na svobodě!

Radim Fiala: Romští útočníci, kteří brutálně zbili muže, zůstávají na svobodě!

Začínají se vyjasňovat okolnosti okolo otřesného brutálního útoku 12 Romů na muže z obce Dvorce na Bruntálsku. Policie tři lidi z romské rodiny obvinila z těžkého ublížení na zdraví a porušování domovní svobody. Poškozený má těžký otřes mozku, zhmožděný hrudník, kotník v ortéze, na zádech jelita. Dokonce na něj prý pořvávali “k*urvo bílá”!

Romským agresorům hrozí vězení až na deset let. Skandální je, že jsou vyšetřovaní na svobodě! Lidé se bojí vyhrožování a dalších útoků! Zase dvojí metr? Kdyby dvanáct Čechů zmlátilo Roma, rovněž by zůstali na svobodě? Hnutí SPD podporuje nekompromisní postoj k nepřizpůsobivým, právo a spravedlnost, zvýšení trestů u násilných trestných činů a izolování recidivistů a nenapravitelných násilníků. Lidé se v naší zemi nesmí bát vyjít na ulici!

Celý brutální útok Romů dobře popsal server iDnes.cz. Martin Teplík na své zahradě kopal jámy na stromky, když zahlédl, jak za jeho plotem postává parta Romů, kteří se čtyři dny předtím přistěhovali hned vedle do zdevastovaného domku na stráni. „Co tady chcete?“ houkl na ně prý přes plot. Chvilku na sebe pokřikovali a Romové se vrátili domů pro posily. Zpátky přišlo dvanáct lidí a ti Teplíka zmlátili tak, že skončil v nemocnici.

„Obcházeli mi tady kolem plotu, tak jsem je okřikl. Nic rasistického. Když jsem viděl, že se vrací taková horda lidí, chtěl jsem zavřít bránu a zapřít ji trámkem. Nestihl jsem to,“ popsal MF DNES Teplík. Romové jej přetlačili, vtrhli na zahradu a dřevěný hranol mu sebrali. Dostal ránu, po které spadl na zem, a pak jej spousta z útočníků kopala na zemi.

Že útok byl totálně brutální, potvrzuje výpověď svědka z nedalekého domu, jenž incident viděl. „Snažil se zvednout, ale byl malátný, snažil se otočit na čtyři, ale byl úplně mimo. Krvácel z pusy, nosu, uší. Vůbec nás nepoznal,“ stojí v protokolu z výslechu svědka, který má MF DNES k dispozici.

„On byl na čtyřech a jeden z nich jej praštil dřevěným hranolem dvakrát nebo třikrát přes záda. Potom ho obestoupili všichni ostatní a třískali ho. Řvali kurvo bílá. Dospělá ženská ho kopla do obličeje,“ popsal. Když pak útočníci odcházeli, podle svědka ještě vyhrožovali. „Řvali, že si máme dát pozor, co budeme vypovídat, že bychom mohli vyhořet. Ty výhrůžky na mě nejdřív nepůsobily, ale teď mám obavy. Mám tři malé děti,“ řekl svědek z nedalekého domu.

Romským agresorům hrozí vězení až na deset let. Skandální je, že jsou vyšetřovaní jsou na svobodě! Lidé se bojí vyhrožování a dalších útoků! Zase dvojí metr? Kdyby dvanáct Čechů zmlátilo Roma, rovněž by zůstali na svobodě?Hnutí SPD podporuje nekompromisní postoj k nepřizpůsobivým, právo a spravedlnost, zvýšení trestů u násilných trestných činů a izolování recidivistů a nenapravitelných násilníků. Pseudohumanismus současné doby, kdy bývá často chráněn agresor, odmítáme. Chráněni musí být slušní lidé, nikoli grázlové!

2019-04-10T11:27:25+02:00