Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: I díky hlasům hnutí SPD se budou zvyšovat důchody v průměru o 900 korun měsíčně od příštího roku. To je jistě dobrá zpráva, i když to zdaleka nestačí a SPD prosazuje mnohem víc.

Aktualita

Radim Fiala: I díky hlasům hnutí SPD se budou zvyšovat důchody v průměru o 900 korun měsíčně od příštího roku. To je jistě dobrá zpráva, i když to zdaleka nestačí a SPD prosazuje mnohem víc.

Je totiž alarmující, že ANO, ODS, Piráti, ČSSD, KSČM a TOP 09 odmítli podpořit náš návrh, aby se důchod zvýšil navíc těm nejchudším důchodcům (kteří dostávají důchod do deseti tisíc korun měsíčně) ještě o 900 korun. Zkuste si, pane Filipe, Kalousku, Hamáčku, Babiši, Fialo a Bartoši žít měsíčně za méně než 10 tisíc korun!

Také mě šokuje, že vláda nepodpořila náš návrh zákona na minimální důstojný důchod. My jsme navrhovali, aby výše minimálního důchodu byla odvozována od takzvané hranice chudoby, kterou stanovuje evropský statistický úřad Eurostat. Dnes je to zhruba 12 tisíc korun čistého pro Českou republiku. Za důchody do 12 či do 13 tisíc korun, což je dneska zhruba průměr v České republice, prostě nelze vyžít.

Vláda tohle bohužel neřeší a vyhazuje peníze do vzduchu jinde. Zrušme financování politických neziskových organizací, zrušme neadresné sociální dávky na nepřizpůsobivé. Přestaňme financovat dobrodružství USA v Afghánistánu a stáhněme naše vojáky. Rovněž bychom měli zdanit i nadnárodní korporace. A peněz by najednou bylo dost. Co si o tom myslíte?

https://www.ceskenoviny.cz/…/prumerny-duchod-vzrost…/1776035

2019-07-10T16:02:44+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0