Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Babišova vláda už fakt neví, jak by mohla ještě víc z lidí vyždímat peníze.

Aktualita

Radim Fiala: Babišova vláda už fakt neví, jak by mohla ještě víc z lidí vyždímat peníze.

Náš poslanec a místopředseda Rozpočotového výboru sněmovny Jan Hrnčíř upozornil na další nehoráznost, kterou Babišova vláda ANO, KSČM a ČSSD schválila. Chce zdanit výhry v loteriích nad sto tisíc korun srážkovou daní ve výši 15 procent. Takovéto opatření nemá žádný stát v Evropské unii.

Tento vládou schválený návrh navíc obsazuje princip, že když vsadíte na zápas 100 tisíc korun a vyhrajete 10 tisíc korun, tak se Vám zdaní celá částka 110 tisíc korun. V zákoně není zahrnut odpočet vkladu. Ze součtu vkladu i výhry zaplatíte 15 procent, tedy 15 procent ze 110 tisíc, tedy 16 500 korun, čili jste nakonec v minusu 6500 korun! Vložil jste 100 tisíc a zůstane Vám nakonec 93 500. To jsou ti „profíci“ a „odborníci“, co nekecají, ale makají.

Takže nejenom, že Vás Babišova vláda chce odírat, ale navíc vymýšlí i legislativní paskvily. Dále připomeňme, že vláda zvyšuje spotřební daně, začíná mluvit o navýšení zákonných odvodů pro živnostníky a média informují o přípravě uhlíkové daně. Vláda chce přistoupit na další diktát Bruselu, který chce zavést tzv. uhlíkovou daň, která se má týkat těch domácností, kde je topením uhlí a zemní plyn. To by v praxi znamenalo, že v rodinném domku, kde se topí v klasickém kotli na uhlí, by daň přišla na zhruba 4,5 tisíce korun ročně, v případě účinnějšího kotle na zemní plyn by to bylo 1 300 korun. Český kabinet totiž slíbil Bruselu, že emise skleníkových plynů omezí.

Tuto uhlíkovou daň už zavedla Francie a další zhruba desítka zemí v EU, na řadě je nyní Německo (jako vůbec největší znečišťovatel ovzduší v Evropě a šestý na světě) a následně tedy i Česká republika. Babišova vláda se bojí nevole občanů, a tak přemýšlí, že by zavedení daně spustila až v dalším volebním období.

SPD dlouhodobě bojuje proti navyšování daní, neboť daňová zátěž patří již dnes v ČR mezi jedny z největších v Evropě. Navíc čistota ovzduší se nezvýší, pokud budou naši občané za plyn a uhlí platit více. Vláda má peníze hledat jinde, například u nadnárodních korporací kontrolou jejich odvodů zisků a dividend do zahraničí, které se zde zpětně nereinvestují, omezením plateb politickým neziskovým organizacím, zastavením sociálních dávek pro nepřizpůsobivé nebo redukcí byrokracie a ukončením zahraničních dobrodružství armády, které jsou ve prospěch cizích mocností.

Babišova vláda opět lhala, protože slibovala, že daně zvyšovat nebude…

2019-09-13T09:45:30+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0