Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Autor zahraničního programu Trikolóry Václav Klaus řekl, že vystoupení ČR z EU je dětinský návrh, který může prosazovat pouze nezodpovědný člověk.

Aktualita

Radim Fiala: Autor zahraničního programu Trikolóry Václav Klaus řekl, že vystoupení ČR z EU je dětinský návrh, který může prosazovat pouze nezodpovědný člověk.

Hnutí SPD jasně prosazuje – na rozdíl o Trikolóry – referendum o našem členství v EU a vystoupení z Evropské unie. Pokud z EU nevystoupíme, Brusel zničí náš národ imigrací a sluníčkářským neomarxismem. Nezodpovědné a dětinské je v EU zůstat. Vlastenci, kteří chtějí suverenitu našeho státu, volí SPD.

„Může to někdo mít jako svůj politický cíl za dvě nebo tři desetiletí, ale jestli to bere jako svůj dnešní politický projekt, tak musím říci, že není racionální,” řekl Klaus o možnosti vystoupení z EU.

Jistě má Václav Klaus právo na svůj názor, ale u politika, který podepsal přístupovou smlouvu s unií, přivedl nás do EU a ratifikoval Lisabonskou smlouvu, která naši zemi zbavila suverenity, bychom čekali více sebereflexe.

Ještě v roce 2013 Klaus vystoupení z EU nepovažoval za dětinské. Dokonce říkal, že si nepřeje, aby z EU vystoupila pouze Česká republika, ale celé Evropa. „Nepřeju si, aby z Evropské unie vystoupila jen Česká republika. Přeju si, aby z ní vystoupila celá Evropa,“ řekl tehdy. Také řekl, že po vystoupení z EU by se nestalo vůbec nic a neměl by o naši budoucnost obavu. „Voda by dál tekla, lidé by dál jezdili tramvajemi,“ prohlásil Václav Klaus. V životech běžných občanů by se nestalo nic zásadního, podobně jako se prý nestalo den po rozdělení československé unie.

Za dvě či tři desetiletí může být pozdě. Trikolóra je PROTI vystoupení z EU a PROTI referendu. Hnutí SPD je PRO vystoupení z EU a PRO referendum. Hnutí Trikolóra chce reformovat EU a chce návrat před Lisabonskou smlouvu, kterou Klaus podepsal.

Vize toho, že si bruselští kapří vypustí rybník a vrátí se před Lisabonskou smlouvu, je dosti naivní. Navíc již v období před Lisabonem zde byl diktát EU a EU rozhodovala o obrovském množství našich zákonů. Smysl by měl návrat před Maastricht, ale snaha reformovat EU je jako snaha reformovat Sovětský svaz. Ano, můžeme se snažit brzdit šílenosti Bruselu. Ale myslet si, že elity EU se dobrovolně vrátí před Lisabon, je dosti dětinské.

Hnutí SPD jasně prosazuje – na rozdíl o Trikolóry – referendum o našem členství v EU a vystoupení z Evropské unie. Je jasné, že vlastenci, kteří chtějí suverenitu našeho státu, volí SPD. Chceme, abychom byli znovu suverénní národní stát a aby naše země byla opět naše. Pokud z EU nevystoupíme, Brusel zničí náš národ imigrací a neomarxismem.

https://www.novinky.cz/…/klaus-o-odchodu-ceska-z-eu-muze-ml…

2019-12-11T19:36:20+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0