Úvodní stránkaNovinkyTomio Okamura: Milionové platy státních manažerů

Tomio Okamura: Milionové platy státních manažerů

Zeptal jsem se premiéra Sobotky ve Sněmovně zcela na rovinu, proč společně s Babišem a Bělobrádkem tolerují neuvěřitelně přemrštěné mnohamilionové platy manažerů státních firem? A proč prosadilo ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL zvýšení platů politiků a soudců? Já i SPD jsme samozřejmě jako jediní hlasovali PROTI. Podívejte se na video. Přestože se jednalo o interpelace na premiéra, tak jsem se odpovědi na místě od premiéra nedočkal, takže mi musí premiér do 30 dnů odpovědět písemně.
Vážený pane premiére, při sestavování vaší kandidátky ČSSD pro letošní volby do Poslanecké sněmovny jste projevil nebývalou „citlivost“ na platy manažerů placených z veřejných peněz, když jste škrtl hejtmana Zimolu jako lídra Jihočeského kraje – přičemž hlavní záminkou proti němu jsou skutečně neuvěřitelně vysoké platy manažerů v krajské nemocnici.
A já se vás ptám jasně a na rovinu – budete se škrty opravdu důsledný a škrtnete z kandidátky i sebe jako člověka nejvíce odpovědného za tunelování státu prostřednictvím nehorázně přemrštěných platů a odměn zástupců státu ve vedení firem nebo v jejich orgánech? Skoncujete s trafikami pro stranické vysloužilce?
Už po desetiletí mají totiž manažeři státních firem bez ohledu na výsledky neuvěřitelné platy a odměny. Je to právě kvůli vládám ČSSD, hnutí ANO, KDU-ČSL, ODS a TOP09. Státní manažeři berou miliony ročně a většinou za velmi mizernou práci – přičemž je jedno, zda jde o České dráhy nebo firmy ovládané státem jako ČEZ.
Ředitel České pošty Elkán má smluvní plat až 8,015 milionu korun ročně – z toho 3,78 milionu je pevná složka.
Roční příjem přes šest milionů s odměnami si užívá (i po seškrtání) také generální ředitel Českých drah nebo generální ředitel Výzkumného ústavu železničního, který má pouhou stovku zaměstnanců.
Bohužel platy šéfů státních firem nebo firem ovládaných státem, jsou tajné – a tak dnes mluvíme jen o špičce hodně nemravného ledovce, který vaše vláda, pane premiére, po celou dobu takto nejen toleruje, ale vše probíhá za vašeho souhlasu.
Za celá léta od dob, co jste byl ministrem financí, jste s tím nikdy nic nedělal a nic jste s tím nedělal ani jako premiér. Ani vy, ani ministři za hnutí ANO a za KDU-ČSL jste nic neudělali pro změnu, proto platí výše uvedené konkrétní příklady.
Pane premiére, není to náhodou tak, že pan Zimola letěl jen proto, že je populárnější než vy a otevřeně vás kritizuje? Jde vám o princip nebo jste si jen diktátem nedemokraticky vyřídil účty s populárnějším oponentem?
Žádám vás, zveřejněte platy všech manažerů státních firem, které překračují plat ministra. Veřejnost má právo se dozvědět, koho a za co si královsky platí.
A co Váš podpis pod privatizací OKD, která způsobila České republice miliardové škody?
A co Váš návrh na zvýšení platů politiků a soudců o 3,8%, který si jste Vy, Andrej Babiš a Pavel Bělobrádek protlačili před dvěma roky Sněmovnou? Tady bych rád zdůraznil, že já i naši poslanci SPD jako jedni z mála hlasovali PROTI zvýšení platů politiků a soudců a dokonce jsem navrhl zamrazení platů politiků do roku 2018. Vy jste mi však tento můj návrh zamítli. Proč? A odpovězte jasně a bez vytáček.
Co si o tom myslíte Vy? Napište mi do komentářů. A jestli se mnou souhlasíte, prosím sdílejte, ať se názory našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) dozví co nejvíce lidí.
Mluvte prosím také s našimi staršími spoluobčany, se seniory, vysvětlujte jim názory našeho hnutí SPD, protože starší lidé často nemají internet, a bohužel tak věří prolhaným a zmanipulovaným médiím.

2017-05-29T11:28:13+02:00