Úvodní stránkaNovinkyTomio Okamura: Okamura vs Sobotka naživo – Premiér odmítá referendum

Tomio Okamura: Okamura vs Sobotka naživo – Premiér odmítá referendum

Okamura versus Sobotka – nejnovější souboj naživo ve Sněmovně, podívejte se na video. Premiér neustále obelhává občany, odmítá plnit sliby a jako vždy nikdy neumí odpovědět na otázku, která je mu kladena, a jen se vymlouvá. Co si o jednání Bohuslava Sobotky a jeho vlády myslíte Vy? A jestli se mnou souhlasíte, prosím sdílejte. Přeji hezký den
Tomio Okamura: Vážený pane premiére, nedávno jsem se vás písemně ptal, kdy přijde na pořad jednání Sněmovny zákon o referendu, jehož přijetí si vaše vláda dala do programového prohlášení. A místo jasné odpovědi s pevným termínem jste mi napsal, jaký jste prý fanda demokracie a referenda. To mě na jedné straně na malý okamžik potěšilo, ale vašim slovům samozřejmě ani na vteřinu nevěřím, protože jste ani po dvaceti letech v politice nikdy nic takového nejen neprosadil, ale ani jste o skutečnou demokracii nikdy neusiloval.
Důkazem je to, že vy a vaše vláda zamítla zde ve Sněmovně návrhy zákonů našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie SPD o referendu, o přímé volbě a odvolatelnosti politiků a odmítl jste i náš zákon o přímé a hmotné odpovědnosti vrcholných politiků. Ale hlavně, prosím znovu o jasnou odpověď. Kdy dá konečně vaše koalice zákon o referendu na program Sněmovny? A kdy konečně dáte možnost projednat ve Sněmovně náš návrh zákona o zákazu výherních hracích automatů, který již dva roky schválně odsouváte?
Stačí, když řeknete jen termín. Výmluvy a řeči kolem slyšet nepotřebuji. Po dohodě s vaším přítelem panem Kalouskem jste dokázali bleskově zařadit na program legislativní a protiústavní zmetek. Zákon o střetu zájmů, který má do budoucna maskovat největší zlodějny. Takže věřím, že pokud byste chtěli, tak bez problému dokážete na pořad jednání prosadit i zákon o referendu. A znova, pane premiére opakuji, stačí, když řeknete pouze termín. Žádné řeči kolem nejsou potřeba říct. Kdy dáte na pořad schůze zákon o referendu. Do konce volebního období máme devět měsíců.
Bohuslav Sobotka: odpověď viz. video
Tomio Okamura: Pane premiére, já jsem se na to o čem mluvíte ale neptal, takže zopakuji znovu dotaz: kdy dáte na pořad zákon o referendu a kdy přesně ho letos prosadíte, když jsou v říjnu volby. Stačí když řeknete termín, řeči nejsou třeba.
Tento týden jsem v úterý navrhl, abychom zákon o referendu zařadili pevně do programu Sněmovny na příští týden. A vaši poslanci hlasovali proti, takže návrh neprošel. Proč se tak bráníte zákonu o referendu? Proč jste tedy obelhal občany a dával jste před třemi lety zákon o referendu do programového prohlášení vlády? Sám víte, že jestli se zákon nebude neprodleně projednávat, tak se již do konce volebního období nestihne přijmout.
A k tomu, co jste tady říkal, tak jste v podstatě jenom potvrdil, že jste mimořádně slabým premiérem, který nedokáže nalézt shodu, nedokážete se domluvit. Navíc, teď jsem vám řekl, že sám tady manipulujete informacemi – vy a vaše vláda jste teď v úterý hlasovali proti návrhu na zařazení referenda, hlasovali jste i proti našemu návrhu zákona o referendu, proti návrhu na odvolatelnost politiků a jejich hmotnou odpovědnost, a to by bylo systémové řešení střetu zájmů politiků, ne schovávat firmy někam do svěřeneckých fondů.
Bohuslav Sobotka: odpověď viz. video
Zdroj obr.: www.leave.eu