Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaPiráti se začínají rozpadat

Piráti se začínají rozpadat

6.12.2021 17:50

Tomio Okamura: Piráti se začínají rozpadat.

Včera stranu opustil místopředseda Pirátů Martin Kučera a dnes ze strany vystoupil zastupitel Prahy 9 Petr Daubner, který svůj krok odůvodnil slovy, že “dnes jsou ve straně slyšet extrémní levičáci, rozmáhá se manipulace, lži, vedení strany nekomunikuje se členy a pravidla platí jen pro někoho. Důležitá jsou jenom korýtka pro některé vyvolené, principy už Piráty najednou nezajímají.“
Daubner dále píše: ”Uvnitř (pirátské) strany začali být mnohem více slyšet ukřičení extrémní levičáci. Principy, které pro Piráty vždy platily (například nekumulace funkcí), najednou už neplatí, i když je máme v našich vnitřních pravidlech, respektive platí jen pro někoho.”
Zjevně tím naráží na fakt, že předseda strany Ivan Bartoš si hodlá ponechat post poslance i ministra pro místní rozvoj ve vznikající Fialově vládě, ačkoliv si piráti zakazovali kumulaci funkcí v kodexu zastupitele.
„Čím dále více se rozmáhá manipulace a někteří vysoce postavení Piráti vysloveně lžou. Vedení strany téměř vůbec nekomunikuje se členskou základnou, protože se bojí skládat účty z volebního superdebaklu, za který je samo nejvíce odpovědné,“ píše Daubner.
Způsob, jakým vedení Pirátů jednalo o vládním angažmá, byl podle Daubnera také tristní. „Důležitá jsou jenom korýtka pro některé vyvolené, principy už nás najednou nezajímají,“ dodal dnes už bývalý Pirát.

2021-12-07T17:44:45+02:00