Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaZnovu opakuji, že vláda by se měla soustředit primárně na ochranu 17% ohrožených spoluobčanů

13.1.2021 20:29
Tomio Okamura: Znovu opakuji, že vláda by se měla soustředit primárně na ochranu 17% ohrožených spoluobčanů a ostatní většinu, což je 83% populace, která není ohrožená, nechme žít a pracovat při základních opatřeních.
Takové řešení prosazují i renomovaní epidemiologové. Když nebude fungovat ekonomika, tak nebudou peníze ani na zdravotnictví a na sociální služby. A všichni při pohledu na obrovsky deficitní státní rozpočet vidíme, že stát nemá dostatečné peníze na adekvátní kompenzace zaměstnancům, živnostníkům a firmám postiženým vládními opatřeními, a naše republika se octla na hraně ekonomické propasti.
V této souvislosti je tristní, že podle sdělení ministryně financí Aleny Schillerové z hnutí ANO vláda za loňský rok nedokázala vyčerpat z odsouhlaseného státního rozpočtu všechny peníze určené na kompenzace. A to v situaci, kdy lidé přichází o práci, zadlužují se a firmy krachují. Slibuji, že SPD bude nadále z opozice tlačit na vládu, abychom pomohli zaměstnancům, živnostníkům a českým firmám.
2021-01-13T20:27:56+02:00